Op Aanvraag kruidenworkshop vanaf 4 personen.

Kruidenworkshops

Ontdek de onzichtbare kracht van kruiden en wilde planten tijdens één van de inspirerende kruidenworkshops. Met volledig natuurlijke ingrediënten van o.a. (on)kruiden, (wilde) planten, etherische oliën en bijenproducten maken we tijdens de workshops:
* natuurlijke cosmetica
* natuurlijke EHBO producten
* persoonlijke verzorgingsproducten
* huismiddeltjes tegen allerlei kwaaltjes

Kosten zijn inclusief thee, koffie, iets lekkers en een hand-out met informatie en recepten.
Prijs op aanvraag.

Aanmelden via het contactformulier of bel even. Vooraf aanmelden is verplicht.
Bij veel aanmeldingen kunnen er extra avonden ingepland worden. Ben je met een groep vanaf 4 personen neem dan even contact met mij op.

EHBO uit het keukenkastje

Het keukenkastje staat vol met dingen die je kunt gebruiken als eerste hulp. We maken vanavond een honingzalf, hoestdrank en een weerstandsthee.

Verkoudheids-apotheek

Ja hoor, daar gaan we weer! Keelpijn, een verstopte neus, een vervelende kriebelhoest. Overal om me heen hoor ik mensen hoesten en proesten. Wat nu? Toch maar je eigen VapoRub, hoestdrank, neusspray maken?

Lichaamsverzorging

Houd jouw lichaam in topconditie met natuurlijke producten. Dit kan o.a. met goed reinigen, scrubben, verzorgen en voeden. We maken 3 lichaams-verzorgingsproducten.

Culinair

Heerlijk om je eigen kruidenolie en kruidenazijn te maken, om mee te koken of toe te voegen aan een salade.  Ook leuk en lekker is om te weten hoe je mosterd maakt. Misschien lukt het je wel om die zelf te maken.

Kruidenworkshop – voorbeelden verzorgingsproducten:
Diverse soorten zalfjes of balsems, huid- of massageolie, bad- of doucheolie, badzout, gezichtscrème, gezichtsreiniger, lippenbalsem, body-scrub, anti-griepproducten en EHBO producten. 
Meestal kun je zelf de geur en toepassingsmogelijkheden (bijv. bij huidklachten, vermoeidheid, rust/relaxing, reiniging) van je zelf te maken producten kiezen.
Er kan in overleg een selectie gemaakt worden van 2 tot max 3 producten.