Rozensiroop

Ingrediënten
Een paar handjes rozenblaadjes van een geurige roos, liefst Rosa Galica officinalis.

Bereidingswijze
Doe deze in een pot en zet ze onder water (voor zo ver dat gaat want de blaadjes gaan drijven) als er onder in de pot ruimte ontstaat dan is het voldoende de blaadjes zakken van zelf.

Sluit de pot af en zet hem in de zon of licht. Per liter water voeg je een Bio citroen in stukjes gesneden toe.

Laat dit drie dagen staan en schud de pot regelmatig. Zeef het geheel door een kaasdoek. Als je hem goed sterk wilt hebben gebruik je het rozenwater en doe daar weer een paar handjes rozenblaadjes bij en citroen.

Laat dit weer 3 dagen staan en weer door een kaasdoek halen.

Doe dit heerlijk ruikende water in een pan en voeg per liter rozenwater een kilo suiker toe. Ongeraffineerd is het beste maar geeft een andere smaak aan de siroop dan kristalsuiker. Bij de laatste proef je de roos meer.

Kook het geheel goed door, maar niet te hard. Vul steriele flessen met deze hete siroop en sluit de flessen goed.
Heerlijk bij ijs, vlees of wat je maar kan bedenken.